Peminat-Peminat Saya HaHaHaHaHa


 1.Memberitahu temannya bahawa dia kasih dan suka kepadanya Nabi Muhammad S.A.W bersabda 'Jika seseorang kasih kepada seseorang makan hendaklah dia memberitahu temannya' (HR Abu Daud)

 2.Apabila berpisah dengan seseorang maka hendaklah dia mendoakan sahabatnya tanpa pengetahuannya Nabi Muhammad S.A.W bersabda 'Setiap hamba muslim yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuannya pasti akan didoakan malaikat dengan berkata engkau juga akan mendapat seumpamanya' (HR Muslim)

 3.Sentiasa bermanis muka ketika berjumpa sahabatnya Nabi Muhammad S.A.W bersabda 'Janganlah kamu meremehkan kebajikan sedikit pun , sekalipun dengan berjumpa temanmu dalam keadaan wajah yang ceria' (HR Muslim)

 4.Segera bersalaman ketika bertemu dengan temannya Nabi Muhammad S.A.W bersabda 'Setiap dua orang Islam yang berjumpa dan bersalaman pasti akan diampunkan dosa keduanya sebelum mereka berpisah' (HR Abu Daud)

 5.Amalan ziarah-menziarahi Nabi Muhammad S.A.W bersabda 'Hendaklah kamu menziarahi sesekali nescaya akan menambas kasih sayang antara kamu'

 6.Memberi Hadiah Nabi Muhammad S.A.W bersabda 'Hendaklah kamu saling memberi hadiah nescaya kamu akan berkasih sayang' (HR Thabrani)

 7.Membantu sahabat-sahabatnya dalam kesusahan Nabi Muhammad S.A.W bersabda 'Orang yang berjalan untuk menunaikan hajat sahabatnya lebih baik daripada orang yang beriktikaf selama 2 bulan' (HR Hakim)

Gunung Pulai Waterfall







Hornbill Dinner 2012





UTM Games

Harini gua nak citer pasal bnde atas ni laaaa... so mnde2 ni setiap tahun mmg akan diadakan ar... so kami student2 UTM akan men lawan2 ar kan... nak tunjuk kolej mana plg power dlm UTM dlm bab2 sukan ni... so aku ni nak jugak men... tp xtau nak men sukan apa so main jelah Kayak... igtkan senang rupanya susah gak... haish... sampai tunggang terbalik aku ni hah... huhu so aku malas nak citer byk2... so aku ade ar selit2 gambar2 kolej aku masa join UTM games nih... ni pic ada yg aku join n ade yg aku dtg bg sokongan jerk hehe so layan jelah ek...

BOLA SEPAK




KAYAK




BOWLING



Birthday Suhail


Adooooooi mcm mana aku leh x prasan birthday mamat nims.... Halooooooo dia tuh kawan gua since skolah menengah kot... dia antara kawan2 aku terawal di SABS tau... dia nims kalo nak diciterkan seorg yg ngok ngek skit... prangai ntah biler nak matang... adoooi... tp dia ni baik orgnya... baik??? tul laaaahhhh aku tau ar sbb dia kawan aku.... Suhel nims satu2nya anak jantan dlm famili dia... kami punyai minat yg sama iaitu FUTSAL... eh menipu sgt tuh... xdek laaahhh kami nims scout punya org... so relationship as bespren tuh kuat ar sbb kami punyai minat yg sama... kenangan aku ngan dia plg aku xleh lupa masa aku naik moto skuter dia yg bapak besar tuh.... dah lah bwk laju nak mampos pastu ade hati nak men cilop2 tgh2 kete... habis sume kete dia sagat nyer... apa yg aku suka pasal dia ni...??? ntah laaahhhh mcm xdek apa sgt cuma aku mmg suka berGENG ngan mamat cute nims... walaupon sudah mnjadi single smula... gua percaya suatu hari nnt lu pasti akan jmpa cewek yg lg baik dr sblum nims... cuma jgn laaaaa emotional bila mnjadi seorg foreveralone... chill okey.... perkara kecik jerk... btw Suhail if ko ada masalah ke apa ke... jgn segan silu dtg n cari aku nims... aku antara mnbe yg setia mndegar... apa guna ada sahabat kalo xreti guna.... aku sentiasa ade ngan ko walau aku duk JB skrg.... apa nasihat aku tuk ko.... GROW UP BRO!!! Love U muuuuaaaaahhhhh HAHAHAHAHAHAHA

HAPPY BIRTHDAY SUHAIL HADRI BIN SAMSUDDIN


Sudah Terlambat

Apa yg sudah terlambat??? HAHA xdek apa laaah cuma aku lambat update blog aku tu jerk... aku actly xtau nak tulis apa kat blog aku. So tiba2 bertarikhkan 7.3.12 jam 12.57pm aku ade mood plak nak update blog aku... so skrg aku just nak rumuskan apa yg berlaku pada aku dan apa yg menarik terjadi kat aku sblum nims... aku malas nak update satu2 so aku skali jalan ar...


so mula2 aku nak citer pasal apa ek??? oh yeeerrr pasal dinner course aku yg berlansung last year... aku mula2 xnak pergi pon tp tiba2 leh plak timbul isu gaduh2 plak... so mnde2 nih mmg perkara yg tidak matang bg aku... pesal nak gaduh2 hal ni???? xpayah nak paksa org laaah... kalo aku xnak pergi so jgn paksa.... aku x takut laaah ugutan2 ni sume... yg aku takut hanya Allah s.w.t jerk OK... so aku malas nak panjangkan citer aku pergi jelaaah dinner yg sedia maklum bosan tuh. So utk mnhilangkan bosan aku, aku ngan kawan aku si pendek tuh perform lah pada malam tuh... so aku agak happy ar mlm tuh... so ni beberapa keping gamba yg aku leh share




NEXT

Okeng... for the next is... hehehe ni yg suka nak citer neh... aku actly baru2 ni telah terbang ke KOREA wahaha time winter plak tuh... leh bayangkan tak??? silalah bayang.... bayang ar... bayang ar... bayang ar... thx kt mak saya kerana bg saya peluang utk kesana... tanpa mak saya... xpayah ko nak berangan nak g sana okey... actly tujuan aku g korea sbnarnya adalah utk program Global Outreach Program. So program ni actly program lawatan ke Univerisiti luar negara anjuran student UTM sendiri... so kami wat ar program nims... bukan senang tau nak mnde2 nih... sudah wooo nak contact Universiti kat korea tuh... 3 Universiti kami dtg melawat kt sana.... siap jln kaki lagi msuk pintu utama Univerisiti kat sana huhu... tp sesuatu pengalaman yg aku xkan lupa... so aku kepilkan ar skit pic tuk tatapan korg k...










Ok laaaah tu je laaah ko aku nak share... apa2 pon aku cuba cari mood aku tuk update blog aku tuk masa2 akan dtg okey...