Peminat-Peminat Saya HaHaHaHaHa







Gamba2 ni aku curi kat page Fariz Abe hehehe tahun ni je aku dah makan 4 kali stingbok... muak tul makan tp enjoy ar gak.... So happy New Year 2012 Kawan2....

Dalam dunia ini kita tidak punya sesiapa,
Kecuali diri sendiri…..
Tetapi…Dalam kita bersendirian,kita beruntung kerana….
Mempunyai seorang sahabat yang memahami kita.
Sebagaimana kita mengharapakan keiklasan dan kejujuran
Seorang sahabat,begitulah juga dia.
Tetapi kita sering terlupa akan hal itu.

Cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita.
Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya.
Kita tidak memberi dia peluang untuk menerangkan keadaannya.
Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.

Kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti kerana kita juga ada janji yg tidak ditepati.
Kita beri beribu alasan memaksa dia terima alasan kita.
Waktu itu, terfikirkah kita perasaannya…..?
Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa…..tetapi kita sering terlupa.

Untungnya mempunyai seorang sahabat yang sentiasa memahami
Yang selalu berada disisi pada waktu kita memerlukannya.
Dia mendengar luahan perasaan kita,segala rasa kecewa dan ketakutan.
Harapan dan impian juga kita luahkan.
Dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah.
Selalunya kita terlalu asyik menceritakan tentang diri kita hingga
Kadang-kadang kita terlupa sahabat kita juga ada cerita yg ingin dikongsi bersama kita.
Pernah kah kita memberi dia peluang untuk
menceritakan tentang rasa bimbangnya,rasa takutnya?
Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita.

Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya?
Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya sepertimana dia meniup semangat setiap kali kita rasa kecewa dan menyerah kalah?
Dapatkah kita yakinkan dia yg kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah….?

Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia bersandar harapan?
Sesekali jadilah sahabat yg mendengar dari yg hanya bercerita…..
Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan sahabat…
Kerana dia juga seorang manusia,
Dia juga ada rasa takut, ada rasa bimbang,sedih dan kecewa.
Dia juga ada kelemahan dan memerlukan seorang sahabat…..

Sebagai kekuatan
Jadilah kita sahabatnya itu….
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yg kita sangkakan.
Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yg ingin diluahkan..
Di sebalik kesenangannya mungkin tersimpan seribu kekalutan…..
Kita tidak tahu….
Tetapi….jika kita cuba jadi sahabat sepertinya, mungkin kita
akan tahu…..

RENUNGILAH…

HARGAILAH SEBUAH PERSAHABATAN KERANA DISEBALIKNYA TERSIMPUL SEGALA-GALANYA

Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang, ialah jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan. (Dale Carnagie)

Orang yang menunjukkan kebaikkan kepada anda adalah sahabat yang baik. Dan orang yang menunjukkan kesalahan anda adalah sahabat yang paling baik.



1940-2011

Jom Melukis

Time ni kami baru lepas balik dr open house rumah kawan kami... then tiba2 plak nak g main bowling kat danga city mall tp x jd plak... haha tiba2 kawan2 aku terperasan ade pameran lukis2 ni then ade satu tmpt ni ade tmpt main lukis2 so kami pon g ar main lukis....

Sorg2 nak tunjuk kreativiti masing2... mcm2 corak kami design hehe tp seronok gak sbb hasilnya sgt2 cantik... mcm x caya jerk huhuhu

Tgk aku... focus giler wat keje lukis2 ni haha... apa yg menariknya kertas tuh warna hitam n kami just lukis atas kertas hitam n ia akan kuar warna yg sgt menarik...

Ni AG.... awek dia yg sblah tuh mmg pndai lukis.... awek dia ni class mate aku hahaha

Zamir mmg suka lukis tulisan khat... cantik wooooo siap tulis nama aku lg tp mcm z betul jerk ejaan hehehe nice~~

Taraaaaa kenapa???? x percaya???? ni jelah yg mampu aku lukis hehehe simple n nice.....

so tu jelah aku nak share ngan korg...
jmpa lagi...
bhai

HappY Birthday Zamir

Pejam celik pejam celik ko dah masuk umur 22 tahun daaahhhh~~
doh besor pnjang dah ko walaupon kita x penoh mnbesor brsama hahaha
kali pertama aku jumpa mamat ni masa aku secara tidak sengaja berdiri kt dpn bilik dia
tiba-tiba ngan muka xtau malu tegur aku n ajak aku men futsal...
silap besar ar beb aku mana main futsal hahaha
mula2 aku tgk dia kesian pon ade gak sbb dia xdek kawan lg
so aku ar yg slalu lepak ngan dia.... tp skrg dah femes kooottttt~~
so kt sini aku nak citer ar skit serba sedikit psl bdk ni
kelebihan bdk ni terletak pada kaki nya~~ peeerrrgggghhhh kaki futsal n leh tahan gak ar rembatan bola smpai nk pecah muka aku masa kene jd keeper
dia ni mmg peramah gileeerrr smpai foreigner poon suka kawan ngan dia....
so aku mls nk citer byk ar nnt ade org jeles... sapa??? ntah laaaah hahahaha
sempena HB ko aku letak DP FB gamba kita ber2.... romantik gtuh hahaha
ok ar Zamir aku nak wish Happy Birthday kt ko
semoga dimurahkan rezeki....
satu bende aku nak pesan "Jgn isap rokok, jgn isap ganja, jgn main rasuah, jgan tgglkan mak ayah, jgn tgglkan kekasih, jgn tgglkan AKU hahahaha"
Aku tetap kawan ko yg setia...


HAPPY BIRTHDAY MUZAMMIR BAKRI


Mengedik di Hari Raya







M.U 8 - 2 Arsenal










Nasi Dulang









Bukit Panorama

















BBQ + HIKING = awesome

Assalamualaikum kepada semua pengunjung-pengunjung blog saya Budak Hitam hehehe yer saya mmg hitam tp manis orgnya... x caya??? x caya sudah ade Mak Kisah? wahaha... ok2 dah2 aku kt sini bukan nak cari gaduh ke apa cuma aku kat sini nak kongsi cerita lah yelaaah setelah sekian lama aku x berkongsi citer ngan korg kan asyik duk upload mnde tahyul jerk ahak ahak ahak... ok for this moment haha apa2 je aku nak kasi tau lah 2 hari sblum puasa aku ngan geng2 SRECK (nama kumpulan kongsi gelap kt Kuantan) kami dah lama nak plan nak pnjat Bukit Panorama. Tunda punya tunda akhirnya pada 30 dan 31 hb July maka program kami nak pergi panjat Bukit Panorama tuh tercapai jua akhirnya... padahal bukan jauh sgt pon bukit tuh kt sg lembing je pooon... huuurrrmmmm btw kami telah pon plan nak menginap di
Yang mana rumah ni ade rumah tamu yg ade di sg lembing, murah jerk tak mahal puuuun... leh kating ramai2... rumah ni cukup selesa dan nyaman sekali hehe apa yg korg nak semua ade kt sini... swimming pool??? eh mstilah ade tp kecik jelah hahaha gelanggang tenis??? ko igt ni hotel??? ok2... tak nak cr gaduh lg so pada mlm sblum kami pnjat, kami wat lah sdikit BBQ tuk2 kami sekeluarga yelaaah dah lama x BBQ bersama geng2 tersayang hahaha Chef yg perap ayam ni Abg Long Psank yg wat... (baju oren)


Peeerrrrgggghhhhhhh bau ayam tuh menusuk di kalbu... aku tanya dia apa yg ko perapkan ayam tuh... dia jwb ENTOOOH... AKU BAHAM BLAKA... -____-"

Hah tgk ayam tuuuh.... waah waah waah dah terliur plak aku ketika ini dah lah tgh puasa nih hahaha sabooor sabooor..... byk gak ar ayam kami panggang n ade gak kami bakor skali sosej, beef stick skit, kentang n dll tu semua tajaan owner Tiara Guest House huhu... tq Cikgu... owner ni cikgu huhu... so mlm tuh mmg keje melantak lah kami... makan pastu makan pastu berjudi jap pastu makan lg... hahahaha


Setelah penat buat xtvt makan makan makan kami pon rehat lah kejap kt ruang tamu sambil2 tgk game Arsenal lawan apa ntah aku pon dh lupa... huhuhu walaupon aku x mnt Arsenal tp tgk jelaah coz xdek mnde nak tgk... sambil2 nonton pon kami makan lg tp makan janjan laaaah huhu xdek lah berat sgt kan huhu... mlm tuh gak kami borak ar mnde2 x berfaedah mcm cth bila Malaysia akan diserang Portugis semula.... ???????? erk.... abaikan ahak ahak ahak so lepas sembang2 bodoh kami, kami pon pergi lah tido dlm bilik yg best giler... tp x amik pic ar sbb owner kamera x amik... huh.... masa dlm bilik tuh kami still x tido lg sbb kami buat lagi xtvt bodoh mcm wat pemberita berkepala tiga... hahaha lawak dooh tp srunuk huhu...

Jam 5 pagi kami pon bgun lah tido yg dikejutkan oleh saudara Imam Muda Amir hehe gengster2 kami pon ade gak imam muda weeeeee~~ punya lah liat nak bangun huh.... tp dgn kekuatan iman yg ade dlm hati aku ni aku berjaya bngun hahahaha so bila kami dah siap2 kami pon berangkat lah ke kaki bukit Panorama tuh... so pic kat atas tuh entry ke Bukit Panorama... tp pic ni bukan lah time 5 pagi... hehe tp time tuh mmg gelap n ramai pulak org nak naik bukit neh... aku mcm pelik laaah apasal lah byk sgt org naik nih... org tua pon naik gak wooow... ade lg rupanya tenaga diorg nih... huhuhu sblum kami panjat kami buatlah sedikit senaman ringan bukan makanan ringan hahaha so lepas kami trus ar naik... masa naik tuh aku tgk ade tangga so aku pikir mudah lah nak panjat... tp YA ALLAH penatnyaaaa tangga dia lah tggi pastu curang... adooooi kaki aku ni dah mcm nak tercabut daah.... byk kali aku stop then naik then stop then naik... adoooi bila lah nak smpai...

Setelah hampir sejam aku duk panjat... akhirnyaaaaa aku smpai jugak ke puncak bukit Panorama wahahaha "menuju puncak, gemilang cahaya...." ok2 sory terlebih sudah hahaha so aku pon berjaya smpaaaai so bila dah smpai syoknya jgn ckp laaah setelah mengharungi cabaran rintangan apa2 jelaaah berjaya aku atasi wahaha... suka aku nyaaaah hahaha so aku nk tnjuk ar skit pic2 dr atas bukit nih... sila lihat di bawah


pic ni dlm kul 6.30 cmtuh ar...

Masa ni kami lepak2 smbil smbung lg borak2 mnde x berfaedah mcm antara kami semua sapa yg akan bercerai dulu... ???????? erk.... abaikan.... hehehe

So smpai disini saja lah celoteh saya hope korg enjoy ngan apa yg saya persembahkan.... sebarang cadangan sgt2 dialu-alukan dan kritikan jgn harap aku nak layan... okeh... bai bai

^__^