Peminat-Peminat Saya HaHaHaHaHa

M.U 8 - 2 Arsenal










Nasi Dulang









Bukit Panorama

















BBQ + HIKING = awesome

Assalamualaikum kepada semua pengunjung-pengunjung blog saya Budak Hitam hehehe yer saya mmg hitam tp manis orgnya... x caya??? x caya sudah ade Mak Kisah? wahaha... ok2 dah2 aku kt sini bukan nak cari gaduh ke apa cuma aku kat sini nak kongsi cerita lah yelaaah setelah sekian lama aku x berkongsi citer ngan korg kan asyik duk upload mnde tahyul jerk ahak ahak ahak... ok for this moment haha apa2 je aku nak kasi tau lah 2 hari sblum puasa aku ngan geng2 SRECK (nama kumpulan kongsi gelap kt Kuantan) kami dah lama nak plan nak pnjat Bukit Panorama. Tunda punya tunda akhirnya pada 30 dan 31 hb July maka program kami nak pergi panjat Bukit Panorama tuh tercapai jua akhirnya... padahal bukan jauh sgt pon bukit tuh kt sg lembing je pooon... huuurrrmmmm btw kami telah pon plan nak menginap di
Yang mana rumah ni ade rumah tamu yg ade di sg lembing, murah jerk tak mahal puuuun... leh kating ramai2... rumah ni cukup selesa dan nyaman sekali hehe apa yg korg nak semua ade kt sini... swimming pool??? eh mstilah ade tp kecik jelah hahaha gelanggang tenis??? ko igt ni hotel??? ok2... tak nak cr gaduh lg so pada mlm sblum kami pnjat, kami wat lah sdikit BBQ tuk2 kami sekeluarga yelaaah dah lama x BBQ bersama geng2 tersayang hahaha Chef yg perap ayam ni Abg Long Psank yg wat... (baju oren)


Peeerrrrgggghhhhhhh bau ayam tuh menusuk di kalbu... aku tanya dia apa yg ko perapkan ayam tuh... dia jwb ENTOOOH... AKU BAHAM BLAKA... -____-"

Hah tgk ayam tuuuh.... waah waah waah dah terliur plak aku ketika ini dah lah tgh puasa nih hahaha sabooor sabooor..... byk gak ar ayam kami panggang n ade gak kami bakor skali sosej, beef stick skit, kentang n dll tu semua tajaan owner Tiara Guest House huhu... tq Cikgu... owner ni cikgu huhu... so mlm tuh mmg keje melantak lah kami... makan pastu makan pastu berjudi jap pastu makan lg... hahahaha


Setelah penat buat xtvt makan makan makan kami pon rehat lah kejap kt ruang tamu sambil2 tgk game Arsenal lawan apa ntah aku pon dh lupa... huhuhu walaupon aku x mnt Arsenal tp tgk jelaah coz xdek mnde nak tgk... sambil2 nonton pon kami makan lg tp makan janjan laaaah huhu xdek lah berat sgt kan huhu... mlm tuh gak kami borak ar mnde2 x berfaedah mcm cth bila Malaysia akan diserang Portugis semula.... ???????? erk.... abaikan ahak ahak ahak so lepas sembang2 bodoh kami, kami pon pergi lah tido dlm bilik yg best giler... tp x amik pic ar sbb owner kamera x amik... huh.... masa dlm bilik tuh kami still x tido lg sbb kami buat lagi xtvt bodoh mcm wat pemberita berkepala tiga... hahaha lawak dooh tp srunuk huhu...

Jam 5 pagi kami pon bgun lah tido yg dikejutkan oleh saudara Imam Muda Amir hehe gengster2 kami pon ade gak imam muda weeeeee~~ punya lah liat nak bangun huh.... tp dgn kekuatan iman yg ade dlm hati aku ni aku berjaya bngun hahahaha so bila kami dah siap2 kami pon berangkat lah ke kaki bukit Panorama tuh... so pic kat atas tuh entry ke Bukit Panorama... tp pic ni bukan lah time 5 pagi... hehe tp time tuh mmg gelap n ramai pulak org nak naik bukit neh... aku mcm pelik laaah apasal lah byk sgt org naik nih... org tua pon naik gak wooow... ade lg rupanya tenaga diorg nih... huhuhu sblum kami panjat kami buatlah sedikit senaman ringan bukan makanan ringan hahaha so lepas kami trus ar naik... masa naik tuh aku tgk ade tangga so aku pikir mudah lah nak panjat... tp YA ALLAH penatnyaaaa tangga dia lah tggi pastu curang... adooooi kaki aku ni dah mcm nak tercabut daah.... byk kali aku stop then naik then stop then naik... adoooi bila lah nak smpai...

Setelah hampir sejam aku duk panjat... akhirnyaaaaa aku smpai jugak ke puncak bukit Panorama wahahaha "menuju puncak, gemilang cahaya...." ok2 sory terlebih sudah hahaha so aku pon berjaya smpaaaai so bila dah smpai syoknya jgn ckp laaah setelah mengharungi cabaran rintangan apa2 jelaaah berjaya aku atasi wahaha... suka aku nyaaaah hahaha so aku nk tnjuk ar skit pic2 dr atas bukit nih... sila lihat di bawah


pic ni dlm kul 6.30 cmtuh ar...

Masa ni kami lepak2 smbil smbung lg borak2 mnde x berfaedah mcm antara kami semua sapa yg akan bercerai dulu... ???????? erk.... abaikan.... hehehe

So smpai disini saja lah celoteh saya hope korg enjoy ngan apa yg saya persembahkan.... sebarang cadangan sgt2 dialu-alukan dan kritikan jgn harap aku nak layan... okeh... bai bai

^__^