Peminat-Peminat Saya HaHaHaHaHa

DJ GB.FM





Busy Body @ Sibuk Badan


Arrrrrggggghhhhh busynya aku.... sampaikan nak spen time ngan kawan-kawan pon xdek.... meeting sana... meeting sini... tension giler kot aku. Hari-hari kene wat meeeting, tiap kali meeting ade jerk masalah timbul, aduyaaaai.... Bulan 1 2011 mmg bulan aku busy ngan program aku nih HICAMP3. Aku sbg pengarah program kene pastikan program ini berjalan dengan selancar-lancar yang boleh walaupon aku ditimpa dengan dugaan yang mana ayah aku sekarg ni tgh terlantar di Hospital. Perasaan ni hanya Tuhan saja yang tahu bertapa peritnya jiwa ni nak teruskan. Tapi aku tak jatuh semangat... aku jalan n redah jelaaaah kaaan... Lelaki kene KUAT, kata abg aku huhu... apa2 pooon Usaha Tangga Kejayaan...

^__^

Gamba Sekolah

Aku paling suka amik gamba kelas sbb aku suka duk depan walaupon aku xdek jawatan dlm kelas.... ADE AKU KISAH???? hahaha... tp kan syonok time2 ginih sbb mngangu wak2 kelas.... haha.... cikgu2 pon syonok gaaaak... time ni lah nak mngedik ngan anak muridnya..... tp kan setelah 6 tahun aku meninggalkan alam persekolahan... rindu plak aku ngan skoloh aku tuh... yelaaaaah masing2 dengan perangai HARAM masing2 haha... tapi memang meriah tau.... huhu pepepuuun... kalo nak wat reunion sila call saya.... okeng

*-- Reunion ramai2 mmg best kalo dengan cara ini --*

^__^

Susah sangat ke nak dapat Awek Cun??? Ntah laaaah kadang2 aku tgk ade jerk awek cun ade balak muka mcm longkang hahaha tp mesti ade sbb... sbbnyaaaa balak dia yg muka mcm longakang tuh byk duit.... huh.... igt muka lawa leh kekal ker????? x caya??? ko amik nih

sO kePada MinAh-MiNah YG raSa dIri tuH CuN meleUp sanGat... xYah lah memMilih Sgt... BuKanYa apA... BuKan aku JeleS x Dpt AweK cUn ke Apa kaN cuMa NtaH lah AkU xleh BLah nGan PerAngai kOrg tUh... huh....

^__^



Abah

Salam... untuk permulaan 2011 ni kurang baik untuk aku kerana Ayah aku terlantar kat Hospital. Dia mengalami pendarahan otak akibat terjatuh di bilik dia. Kakak aku call aku dan beritahu ayah aku masuk hospital. Aku ingatkan hanya sakit biasa saja. Pada time jugak aku busy dengan menguruskan pendaftaran subjek dan juga program kelab aku, tapi tinggalkan buat sementara waktu untuk tumpu perhatian aku kepada Ayah aku. Pada 3/1/11 aku bergegas pulang ke Kuantan dan terima kasih kat kawan aku Imran sebab tolong hantar aku ke Terminal bas. Pada jam 7.30mlm aku smpai di Kuantan dan terus bergegas ke Hospital. Sampai sahaja di Hospital alangkah terkejutnya aku tengok keadaan ayah aku. Aku tak sangka sakit dia sampai macam tuh sekali. Sebak aku tengok ayah aku terlantar di atas katil menahan kesakitan. Aku tak tahu nak buat apa hanya menberi kata-kata semangat kat beliau. Aku berbisik di telinga dia dan menberitahu dia yang aku ada disisi dia. Dia tak dapat melihat aku tapi hanya mendapat mendengar. Dia menghulur tangan dia kepada aku dan aku menhulur tangan aku dan dia memegang erat tanganku. Dia mengoncang tangan aku seperti dia nak menberitahu aku sesuatu kat aku tapi aku tak tahu apa yang dia mahu. Aku terus memegang erat tangan sambil mengosok tangan dia yang kesejukkan. Aku termenung melihat keadaan Ayah aku. Tidak lama kemudian nurse minta aku beredar kerana waktu melawat sudah tamat. Aku keluar dari bilik wad dan menunggu di luar. Tak lama kemudian Mak tiri aku sampai dan aku terus pergi kat dia dan salam dab peluk dia. Aku rasa sangat-sangat sebak hingga hampir mengalir air mata. Aku tak tahu nak kata apa-apa hanya doa saja aku panjatkan kepada Allah.

"Ya Allah Ya Tuhan ku... ko selamatkan lah Ayahku ni... ko kurangkan bebanan kesakitan dia..... Ko sembuhkan penyakitnya Ya Allah.....Amin"

Kawan Of The Year 2010

Salam kepada semua kawan-kawanku semua, terima kasih kerana singgah kat blog aku nih. Kali ini aku nak menyeranaikan hitam putih kawan-kawan aku yang sangat-sangat sayang. Sebab apa aku sayang kawan-kawan aku ni? sebab diorang sudi jadi kawan baik aku. Tidak pernah lupakan aku. Terharu aku dapat kawan macam ini. Ciri-ciri kawan yang aku cari memang ade pada mereka.So kat bawah ni aku senaraikan kawan-kawan aku mengikut ranking dari 10 hingga 1. Aku akan ceritakan serba sedikit biodata kawan aku ni Ok....

10. Sashi Kumar


Pertama kali aku jumpa dia masa aku join kursus kat PSDC. Dalam kelas aku dia sorang je India. Time mula-mula dia suka kawan dengan budak-budak perempuan. So budak-budak laki tak suka sangat dengan dia termasuk sekali aku nih hahaha. Tapi bila aku dah kenal dia ni macam mana orangnya so dia ni memang baik orangnya. Aku selalu lah lepak dengan dia time kitorang kursus dulu. Dalam kepala hotak dia ni ada 2 perkara jerk Clubbing dan Perempuan haha. Tapi dia ni bukanlah jenis perkauman dan dia berkawan semua. Paling menarik tentang dia, dia boleh bercakap semua bahasa Melayu, Cina, English dan mestilah Bahasa India.... Hebat kan??? Sekarang dia belajar kat Unimap so sekarang dah jarang jumpa tapi masih kontek lagi. Sashi kat sini aku nak ucap Happy New Year kat ko dan aku harap ko akan jumpa gadis idaman ko dan jangan nak ngorat je keje haha...



9. Acap


Aku panggil dia Acap tapi nama dia Ashraf Shaza kalo tak silap ejaan laaah haha. Ini kawan aku sejak tingkatan 3 lagi. So dia antara menber-menber aku yang selalu aku lepak lah dulu-dulu zaman sekolah laaaah. Dia ni memang sudah aku nak ceritakan tentang dia sebab macam-macam hal yang jadi masa kau berkawan dengan dia. Tapi dia ni memang baik lah sebab banyak tolong aku.... tolong apa??? ntah lah aku pon dah tak ingat dah... Tapi kenangan paling best aku dengan dia kitorg dpt masuk PLKN sama tempat tapi beza komponi jerk time tuh aku charlie dai alpha so kene berperang ar... tapi time tuh dia nampak kurus yelah hari-hari berlari dalam kem kan.... hahaha tapi sekarang dia dah makin sihat hehehe weeei joging-joging laaaah haha So kat sini pun sama gak aku nak ucap selamat Tahun Baru 2011 kat ko semoga jalan yang ko pilih untuk masa depan ko biar cerah... lagi cerah dari kulit aku hahaha.....


8. Usna


Usna... Usna... kenapa lah ngan ko sekarang ni... kuat merajuk ngan aku sekarang... bukan aku tak nak jumpa or pergi rumah... dah memang aku ada hal time tuuuh tapi aku tak kisah ko marah gila-gila kat sebab aku sayang kat ko sebab ko kawan baik aku. Aku memang kenang jasa ko kat aku dan ko memang banyak tolong aku. Aku kenal minah ni masa time Tingkatan 4. Aku memang rapat lah dengan dia ni. Famili dia pon kenal aku. Bila lepak dengan dia ni memang best sebab ade je bodoh kitorang borak sampai pecah perut dah hah. Aku ingat lagi masa kita lepak kat TC yang paling latest ko mesti ingat kan... aku memang tak leh lupa lah kenangan malam tuuuh syoook kot hahahaha So kat sini pon sama laaah aku nak ucap selamat tahun Baru kat ko n nasihat aku kat ko jangan laah amik hati sangat ngan aku nih... sedih aku kalo ko marah-marah kat aku taaauuuu hehe


7. Emme


Aku memang anti dengan budak ni..... tapi xtau macam mana dia boleh tersenarai dalam list mnbe aku yg of the year hahaha. Mesti nak tahu kan kenapa terLISTkan dia hahaha sbb dah xdek org yg berhak menduduki tangga nih so dia yang lebih layak hahaha. Ok aku akan ceritakan serba sedikit pasal mamat POYOK nih... dia ni aku kenal masa kitorang pergi camping. So aku kawanlah dengan dia ni sebab takdek orang nak kawan ngan dia hehe. Dia ni memang pakar ikat mengikat ni dan sebab tuh dia ni pandai memikat perempuan. Dalam setahun dah berapa banyak perempuan dia tukar. Apa jampi ko guna hah??? walaupon aku x suka dia tapi dia ni memang kawan yang setia lah. Selalu gak tolong aku dan antara orang yang aku akan ajak lepak kalo aku keboringan. Dia ni org KL so kalo aku g KL aku lepak lah dengan dia nih. Pon sama gak aku nak wish kt ko Happy New Year n nasihat aku setialaaaah pada yang satu....


6. Naad

Nadhirah Razali nama yang diberi. Peminat ponatik Yuna. Seorg Fotograper tapi noob skit hehe xper2 blaja lagi... seorg blog walking, kalo ade apa2 contest pasal blog or kamera dia kompen masuk punya... follower dia poon boleh tahan ramai gak padahal aku dulu wat blog dari dia.... hish!!! Dia dan Usna kawan baik gak... kalo aku lepak-lapak ade dia aku usna.... Tapi sekarang nak jumpa dia pon dah payah. Time aku free dia busy.... kalo time aku busy dia free.... mcm mana jodoh nak dekat??? hahaha dia ni masa zaman skolah agak gengster (gengster ke???) aku igt lagi dia tumbuk papan kenyataan kt dalam kelas sampai bengkak tangan, xdek keje tulaaah. Mak dia kenal aku gak sebab aku dulu-dulu rajin gak makan kat kedai mak dia. Tapi sekarg dah jarang sbb aku duduk jauh sekarg. Aku selalu gak kontek dia dikala aku kebosanan atau dia akan kontek aku dikala dia kebosanan. Sbnarnya aku syok kat dia tp tak tau lah dia syok kat aku ke tak... kalo tak xper laaaah aku cari org lain hahahaha So Happy New Year Naad n Blaja laaah rajin2 amik gamba tuh dah lah mahal ko beli....D5000 kot!!!


5. Adhwa

Adhwa????????? mana boleh tinggal mamat ni. 3 tahun kot aku merana dengan dia nih.... Tapi dia the best kawan laaah sbb dia ni sgt2 bengong.... hahahahaha apa yang bengong??? tgk lah gamba dia kat atas ni.... hahahaha ade-ade jerk... tapi dia ni mmg banyak tolong aku dalam pelajaran laaah sebeb dia mesti aku bodoh hahahaha. Dia ni memang pakar dalam komputer. Tengok jelah hasil keje dia tuh mmg TERBAIK biasalah bdk skema punya keje mmg camtuh huhu. Byk sgt lah kenangan aku dengan dia nih.... dan dia selalu gak belanja aku makan. Selalu gak aku perang besar ngan dia nih tapi selang 5 miniy dah berbaik hahaha. Dia ni panas baran kot so kene jaga-jaga skit nanti meletup KEBABOOOOOM.... dia ade bagi aku speaker dia yang harga yang boleh tahan laaaah tu poon aku mntak hahaha So adhwa Happy New year kat Ko dan Nasihat kat aku jaga skit perangai tuuuh jangan kelam kabut sangat tau hahaha


4. Psank

Ahmad Firdaus Razali nama ni korang kene igt bila nak kahwin nanti sebab dia punya gamba memang terbaik. Selalu gak dia shoot pic aku tu pooon aku mntak kalo tak haram dia nak amik hahahaha free plak tuh jgn jelessssss.... Kalo ikutkan dia ni senior aku time skolah dulu... bila aku dah abis sekolah kitorg dah mula rapat laaah. Best lepak ngan dia nih... suka sgt ckp mnde2 ntah apa2.... antara org kuat sisha nih... kalo lepak tanpa sisha mmg tak sah. Dan ni pon kaki travel ni g sana laaah g sini laaaah tp time dia ade duit laaah haha. Kuat main futsal x mcm aku ni tau main bantal peluk jerk hehe. Seorg yang sangat leadership.... aku pernah gak gaduh besar ngan sampai sepak-sepak tapi selang 5 minit berbaik plak dah hahaha aku kalo gaduh kejap jerk.... malas laaah nak lama-lama nih hehe dia ni mmg ade impian yang sangat besar dalam bidang fotograper nih.... Hasil keje dia mmg tip top lah bagi aku. so Psank aku nk wish eh jap kenapa aku pggil dia psank??? sbb tuh nama pengakap time orientasi hehehe so semula lah Psank Happy New Year n nasihat aku berusaha lah sungguh-sungguh demi cita-cita ko tuh ek.... nnt jgn lupa amik pic aku lg k.


3. Suhel

Puheeeeeeeel hahaha bukanlah suhail nama nyaaaa..... bdk yg kiut ni muda setahun dari aku tp sekelas ngan aku masa aku form2 dulu dan antara kawan-kawan aku yang terawal masa aku sekolah menengah. Dia ni dulu perangai macam budak-budak... yalah kan muda setahun dari aku. dia dulu time skolah rendah dapat lompat kelas so tuh sebeb dia sama kelas ngan aku. Dia ni kalo berborak guna handphone bapak ar kuat mcm org tuh pekak sangat jerit-jerit jerk. Yang ni memang hantu Futsal jugak lah satu team ngan Psank. Dia ni aku mcm tak caya jerk bila aku tau dia ni dah pandai main guiter jenis Ibanez. Pergh mantop shial.... sekejap tul dah leh main sebegitu rupa... huuhuu...... kaki movie mcm aku jugak so kalo aku nk g tgk movie aku ajak lah dia nih. Dia pon blogger gak.... dulu dia jarang update-update blog sekarang dah rajin plak... n dia selalu gak pomot blog aku kt blog dia selalu buat link kt blog aku dlm blog dia. Nak tengok blog dia??? klik ini >suhel<. Ngan dia ni dah berabad lamanya aku berkawan ngan dia nih.... sekarang still lagi lepak sama-sama... kalo ade problem apa-apa selalu gak kita share2... dan aku dan dia ni kaki GIG so kalo ade gig mana2 jelah kitorg akan pergi laaah n Moshing laaah apa lg hahahaha so Puhel.... hahaha aku nak wish happy New Year kt ko..... Nasihat kat aku..... apa ek aku nak nasihat kat ko ni???? hah jagalah diri tuh elok-elok yeeeerrrrr hehe


2. Paeh

Dia ni kawan yang lebih dari kawan sebab dah macam adik beradik. Aku selalu lepak rumah dia dan Famili dia dah macam famili second aku dah. Aku rapat ngan famili dia sebab aku banyak tolong Famili dia. Banyaklah jugak aku tolong..... N Famili dia pon banyak tolong aku..... Lagi pon famili aku ngan famili dia pon kenal sebab kitorang saudara tu pon aku dapat tau masa aku form4 haha. Dia ni hensem jugak muka nih tapi xdek awek mcm aku jugak hahaha Dia ade moto Ego yg mana aku selalu naik kalo nak g mana2... tapi sekarg dia selalu naik kete aku kalo nak g jalan2..... Tapi aku nak ucap terima kasih lah kat dia ni sebab masa kaki aku tempang dia banyak tolong aku. Tolong apa??? tolong amik n anta pergi kelas.... dia ni satu kolej ngan aku. Dia kene u turn g amik aku dulu sblum g kelas.... time tuh aku xleh nak g sndiri yelaaah kaki tgh sakit kan... mmg banyak menolong aku laaaaah aku mmg hargai sangat2.... Sekarang aku n dia UTM sama-sama..... cuma fakulti lain2... so aku jarang-jarang lah jumpa dia nih.... balik Kuantan baru jumpa hahaha So paeh aku ucap selamat Tahun BAru kat ko n Nasihat aku kat ko carilah awek kalo nak berjaya.... Bila dah dpt jgn nak berlagak dengan aku yeeerrrrrkkkkk


1. Syed Amir Firdaus Bin Syed Aminuddin

Kalo korg perasan dia sorg jerk aku bg title nama penuh.... hmmmm kenapa???? sbb dia Kawan aku dunia dan akhirat. Susah senang aku dulu2 dia sentiasa ada kat sisi aku. Pada mula perkenalan aku ngan dia ni agak pelik dan mengelikan sebab aku tak tau kenapa dia gigit telinga aku n tangan aku.... lapar keeer????? Dia ni anak yatim piatu dan mak sdara dia yang jaga dia. Aku dan dia selalu lah berkongsi masalah2.... aku kenal dia masa form4 time tuh kitorg sekelas duduk sebelah-sebelah so mana lah tak rapat. Duduk blakang ade jerk mnde bengong2 dia buat. Dia ni pendek orangnya tapi badan KATANG tuuuh.... pernah ade awek simpan gamba dia tak pakai baju hahahahaha bapak ar....... dia ni HOT gak kt skolah tp dikalangan org2 yg sama saiz ngan dia laaaah.... kebanyaknya bdk2 form1 lah duduk hostel, yg duduk hostel plak minah2 kampung hehehe Banyak gileeeeer kenangan aku ngan dia nih.... sgt2 byk!!! kalo ptg2 aku selalu lepak ngan dia... tiap2 hari aku lepak ngan dia. Aku selalu tunggu dia habis kelas mengaji then kitorg lepak kat kantin sambil ngorat bdk2 perempuan form1. Kadang-kadang pow duit bdk2.... dia ni gengster gak.... pernah dia gertak anak buah aku.... huuurrrrrr......... yg best apa bila dah berjaya pow bdk kitorg dpat makan pizza hut secara percuma selama semggu hasil pow kitorg.... wakaka.... tapi satu bnde aku xleh lupa dia ni call aku sbyk 40 lebih misscall dlm masa sehari sbb time tuh aku tersilent handphone hahahaha... dia ni mmg kuat agama gak n dia byk beri nasihat kat aku tp x msuk gak nasihat dia kat.... Hadiah hari jadi aku dia pernah bagi tau.... iaitu sebuah seketul BATU sungai yg di sain oleh beliau.... xpeeerrrrrrlaaaaah jnji ikhlas... time magrib plak tuh dia bagi huuurrrrr Baru ni dia msuk ICU sbb denggi dan agak kritikal.... syukur alhamdullilah dia dah sembuh.... Syed aku nak ucap happy new year kat ko n nasihat aku kat ko semoga ko menempuhi dugaan yang datang menimpa kat ko, ko pernah ckp semakin byk dugaan datang kat kita semakin dekat n sayang allah kepada kita. walaupon kita mmg dah lama tak jumpa tapi ko tetap KAWAN NO 1 aku!!!

So itulah antara kawan-kawan aku yang tersenarai kat carta aku nih... kepada yang tak terlist tuh mungkin blum cukup kuat tuk tandingi kawan-kawan aku yang kat nih.... yang tak tersenarai jgn sedih atau berkecik hati just remember PIAN MMG SAYANG SEMUA KAWAN-KAWAN DIA.... kalau ade apa2 masalah atau nak mintak tolong apa2 jgn segan silu... mana aku boleh tolong aku tolong..... Kadang-kadang kawan nih penyeri hidup kita. Susah senang harungi bersama itulah KAWAN dunia akhirat...

^__^